Ved du ikke helt, hvilken MDF plade, du skal vælge til dit byggeprojekt? Så er denne artikel noget for dig. Den skal nemlig ses som en guide, hvor du får alle de gode råd, når du skal bruge en MDF plade. De råd vi kommer med, kan i øvrigt overføres til en hvilken som helst anden byggeplade. Vi håber, at du kan bruge artiklen her til noget.

Hvilken type MDF plade skal jeg bruge?

Som det første bør du undersøge, hvilken form for MDF plade du skal bruge. Du skal her både tænke på tykkelsen men også på, om den skal være vandfast, gennemfarvet eller om det blot skal være en mere almindelig MDF plade. Det er vigtigt, at ingen MDF plader tåler vand og meget fugt. I den vandfaste MDF plade er det limen, der er vandfast. Den kan stadig ikke tåle at blive udsat for meget fugt over en længere periode. Skal du bruge en plade som skillevæg i soveværelset, kan du sagtens nøjes med en standard. Ønsker du ikke selv at male pladen, kan du overveje en gennemfarvet MDF plade. Der findes rigtig mange fine farver.

Størrelsen på pladen

Det er altid et godt udgangspunkt at vide, hvor stor en plade, man har behov for. Derfor bør du få målt grundigt af, så ved cirka, hvor meget du kommer til at bruge. Gør du ikke det, kan du risikere at købe en for lille plade eller en alt for stor plade. En anden årsag til at det er godt få målt grundigt op er, at de fleste byggemarkeder tilbyder at skære pladerne ud for dig. Det kan gøre hjemtransporten meget nemmere. Skal du bruge en stor plade, er det ikke altid, at det er lige nemt at få kørt den hjem.

Tjek altid priser

Som med alt andet, kan der være penge at spare på MDF plader, hvis du sætter dig lidt ind i priserne. Der ligger som regel et par byggemarkedet i de danske større byer, hvor du kan undersøge priserne. Noget de fleste ikke tænker over, når de skal købe MDF plader er, at man kan købe pladerne online. En af fordelene ved det er, at det kan være billigere, men så får du dem også fragtet hjem til dig. Det er vigtigt at kende dine mål, da du jo ikke kan se pladerne inden køb. Som tidligere nævnt kan det være svært at få pladerne hjem, og derfor er det en fordel, at de bliver leveret til adressen. Tjek priser på de forskellige hjemmesider her og i de fysiske byggemarkeder og gør dig et indtryk af, hvor du kan få de bedste plader billigst.

Kategorier: Bolig guide

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *